DIY påskepynt

paaskepynt_2

I weekenden fik jeg lige et par timers indre ro til at være kreativ, og denne gang i køkkenet. Jeg har længe gerne ville lave mit eget hjemmelavet selvhærdende ler, og da påsken begynder at nærme sig, så var det den perfekte anledning til at lave lidt DIY påskepynt til boligen. Det var skræmmende enkelt at lave dejen til leret, og meget let at arbejde med efterfølgende. Leret får den fineste hvide farve, men en smule perlemors look. Så smukt altså.

Opskrift på selvtørrende ler

2 dl natron

1 dl majsstivelse

1 1/2 dl vand

.

paaskepynt_1

.

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne blandes sammen i en gryde og bringes langsom i kog ved svag varme under omrøring eller piskning. Når massen har en tyk konsistens ala kartoffelmos, tages gryden af varmen. Massen samles i en klump i gryden, og stilles til side med en fugtig klud over. Når massen er kølet af, er den klar til at arbejde med. Jeg har rullet min klump ud med en kagerulle og stukket æg ud med en form, og lavet et lille hul med et sugerør. Skriften har jeg lavet med små bogstav stempler. Efter cirka et døgn ved stuetemperatur er æggene hærdet og klar til brug. Jeg har hængt mine æg op i en tynd bastsnor og isat en trækugle.

God påske derude og god fornøjelse med projektet..

.

paaskepynt_3

tekst_underskrift

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *